Skip to content
Inlägg

Mina främsta tips inför körkortet

I samarbete med Trafiko

Jag tog körkortet sent, enligt mig. Jag var 30+ och dessutom gravid med tredje barnet. Ingen, jag menar verkligen ingen, trodde att jag skulle ta kortet. Men jag gjorde det, tamigfan. Det var så roligt när jag tog både teoriprov och uppkörning på första första, haha.

Varför jag tog körkortet så sent, är för att jag bor där jag bor, vi stockholmare, åtminstone i Huddinge, är bortskämda med kommunaltrafiken som ju oftast fungerar 😉 MEN! Vilken känsla det är att ha körkort. Det är sådan frihet faktiskt. Så det är verkligen något jag rekommenderar er alla att ta.

Min väg till körkort var väldigt enkel på ett sätt, men ändå inte. Det var en hel del att ta in. Inte bara teoretiskt, utan även praktiskt. Så när folk frågar mig om tips inför att ta körkort, så brukar jag säga att man ska kombinera teori och praktik samtidigt, det vill säga när man kör. Som jag när jag övningskörde med min make, då diskuterade vi trafikregler i princip hela tiden under körningens gång. Skyltarna kunde jag typ sedan barnsben, min pappa jobbade nämligen med att sätta upp skyltar och jag som inte gick på dagis (som det hette då), frågade vad varenda skylt betydde. Sedan tycker jag att de flesta skyltar är logiska i sina bilder.

Ett annat bra tips, vad det gäller det teoretiska, är faktiskt att online träna på körkortsfrågor, utöver teoriboken. Det är faktiskt riktigt bra träning på olika trafikregler, miljötänk och vad som överlag gäller i trafiken. Där kan jag rekommendera Trafiko som håller handledarkurser med handplockade lärare runtom i landet. Man kan enkelt boka kurserna via mobilen. Trafiko har dessutom en digital plattform för övningskörning gällande alla körmoment man behöver träna på inför uppkörningen. När man har genomfört en av deras kurser får man tillgång till plattformen helt gratis.

Så, mina främsta tips är att man kör både hemma med en handledare, även på bilskola (brukar räcka med typ 10 lektioner), kombinerar praktik och teori när man kör samt pluggar digitalt.

Ni får gärna ställa frågor om hur jag tog körkortet, så berättar jag mer.

PS. Kör lugnt. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *