Skip to content
Djur

PETA

Årets person

PETA är världens största djurrättsorganisation med över nio miljoner medlemmar. PETA betyder : People for the Ethical Treatment of Animals och startades 1980 i USA där organisationen har sitt säte. Dom jobbar och kämpar mot pälsdjursuppfödning, köttindustri och djurförsök och allt annat som har med djur och skötsel.

Nu har PETA utsett James Cromwell till Årets person då han har gjort ett stort arbete när det gäller hundar och apor i laboratorier, export av levande grisar och för att han fått Starbucks att ta extra betalt för växtbaserad mjölk. Han får nu sitt namn på USA’s eventcenter i Los Angeles till The James Cromwell Empathy Center.

PETA i USA har också släppt en video med frågor till James Cromwell där man får se en helt annan sida av James. Bland annat att det är hans katt som får honom att skratta. Och om han skulle få frågan om vad hans sista måltid skulle vara så är det Magic mushrooms.

1995 släpptes en film som heter Babe. James Cromwell spelade bonden Arthur Hoggett i den filmen och det var efter den som gjorde att han blev vegan. I dag är han över åttio år men fortsätter att kämpa angående djurens rättigheter. Han har protesterat mot laboratoriska djurförsök på hundar och efter det har dom nio hundarna som varit kvar på laboratoriet flyttats och ska bli adopterade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *