GB glass en stor bluff

GB glass en stor bluff

Vi är vana vid att gräddglass och vaniljglass innehåller mjölk och mejeri.

Hör och häpna den där billiga stora förpackningen GB glass har innehåller inte mejeri eller mjölk utan innehåller ärtprotein. Många människor som är känsliga mot soja är även känsliga mot ärtor. Så jag kan inte förstå hur man kan dölja denna ingrediens i något som är så känt som en liters glassen från GB. Tänk alla matintolerans personer som då får för sig att de inte tål mejeri helt plötsligt fast att det visar sig innehålla ärtprotein i stället.

Jag själv köpte en sådan låda och jag verkligen tål mejeri och behöver inte ens laktosfritt. Jag blev verkligen dålig med huvudvärk och kräkningar då jag inte tål soja alls och ärtprotein är ju släkt med sojan. Detta är verkligen skandal hur företag försöker tjäna pengar genom att snåla in på riktiga varor.

Deras ursäkt var att göra produkten mer klimatsmart. Oftast handlar det om att det är en billigare ingrediens. De hade verkligen tjänat på det om de skrev att produkten numera är vegansk. vilket den är. För den är gjord av vatten och ärtprotein samt smak av vanilj.

gb glass bigpack vanilj

Det måste bli tydligare och man bör göra ett pressutskick när man ändrar ingredienserna i livsmedel. Samt så behöver också livsmedelsverket också skicka ut till tex allergiförbundet när något är ändrat. Det behövs mer regler kring dessa saker så folk inte bli matförgiftade som jag blev av ovan gb glass bigpack vanilj.

Nu ska jag verkligen ta och slänga den jag har hemma så att fler personer slippa gå igenom det jag fick gå igenom. Jag blir riktigt sur på allt som har med trender och produkter att göra. Alla nya ingredienser gör folk sjuka allt från syntetisk gluten till massa onödiga tillsatser. Förut tålde man allt och i vuxen ålder tål man ingenting. Detta har inte med åldern att göra då jag är en ung person redan. Detta handlar om att varornas innehåll ändras och ingen talar om vilken förändring det är. Det måste komma regler och förordningar som ska se till att alla företag som producerar livsmedel måste gå ut direkt och tala om vilket innehåll som har tagits bort och vad som har lagts till. Små skillnader i en produkt kan äventyra människors liv tänk på det ni som jobbar inom livsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *