Här kommer mina tips på ett lyckad event.

Här kommer mina tips på ett lyckad event.

Jag har bjudit hem några offentliga personer till mitt hem för ett event och då är det bara bästa maten som gäller.

Alltid när jag bjuder hem folk för ett event hemma hos mig så har jag några steg jag går igenom. Först ordnar jag ett fint inbjudningskort som jag skickar till dem som jag vill bjuda in. På inbjudningskortet skriver jag datum och plats samt att jag alltid frågar om de har några allergier.

Har man ett event är det jätte viktigt att fråga om eventuella allergier för om en person inte kan äta och går omkring hungrig blir det jobbigt för den personen. Är man hungrig är det jättesvårt att vara fokuserad resten av dagen.

Jag har också kommit på ett mycket fiffigt sätt att duka på nämligen att lägga in kniv, gafflar och sked i en vit kruka som får stå vid varje kuvert.

Varje person ska bli behandlad som en kunglighet

Det finns en tradition att man alltid lägger ut ägg på bara kungens kuvert om han inte skulle gilla maten så kan han i varje fall äta ett kokt ägg. Därför serverar man alltid ett ägg där vår svenska kung Carl Gustaf brukar sitta. Själv känner jag att varje gäst bör behandlas lika väl som en kunglighet. Därför serverar jag ett kokt ägg vid varje kuvert som ni kan se på nedan bilder.

Det enda jag serverar är bestick, fat och ägg resten får Cateringfirman ordna

Vilken cateringsfirma ska man då anlita för detta uppdrag?

Det går bra att anlita Catering i Göteborg för de har dessutom fullständiga rättigheter dvs du kan även få hem alkohol. Tänk då bara på att bjuda hem folk som är över 20 år gammal om du nu ska bjuda på alkohol också. Vi ska ha ett event som handlar om mat och hälsa dvs vilka maträtter är bra för vår hälsa och vad bör man tänka på.

Jag har då bjudit in två personer också som ska föreläsa om hur en tallriksmodell ser ut för att gynna vår hälsa effektivt. Hon kommer även ta upp detta med ekologisk och varför man ska avstå från besprutade grönsaker och frukt.

Vi kommer bli ca 8 personer och med föreläsarna blir vi totalt 11 personer. När man ska bjuda hem 11 personer så kan det vara jobbigt att behöva laga mat för så många personer. Jag vill att det ska vara effektivt och enkelt med event även om jag har det i min bostad. Nu bor jag väldigt stort så det passar utmärkt att ha mina event hemma.

Eftersom många redan har ätit frukost så blir det en brunch jag kommer att beställa från cateringfirman för de har även brunch för den som önskar det.

Cateringfirma är bra vare sig du ska ha ett event eller om ni har någon typ av styrelsemöte och behöver beställa in tex frukost till alla. Har ni möte tidigt på morgonen som tex kl 09.00 så kan det vara jobbigt att behöva hinna äta frukost hemma för att hinna till mötet. Om ni då i stället skriver att frukost ingår på frukostmötet så kommer alla att dyka upp bara för att få äta en god frukost också.

Detta borde flera företag tänka på att varje gång man har möte att man också skriver vad som ingår om det är frukost, brunch, lunch, mellanmål eller middag. Folk älskar att bli serverade så när mat och dryck ingår så lovar jag att precis alla kommer att befinna sig på mötet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *