Panerad torsk med potatismos från Eat Away
Panerad torsk med potatismos är en välsmakande och enkel rätt att laga till. Här kommer ett recept:
Ingredienser:
- 4 torskfiléer
- 2 dl ströbröd
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- Färsk persilja (till garnering)
För potatismoset:
- 600 g potatis
- ½ dl mjölk
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Börja med att skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen till ett potatismos genom att tillsätta mjölk, smör, salt och peppar. Blanda ordentligt tills allt är väl blandat och moset har en slät konsistens. Håll varmt.
- I en djup tallrik, blanda ströbröd, vetemjöl, salt och svartpeppar.
- I en annan tallrik, vispa äggen lätt.
- Doppa varje torskfilé först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen så att fisken är helt täckt.
- Värm upp en stekpanna med lite olivolja eller smör på medelhög värme. Stek fisken i ca 3-4 minuter på varje sida, tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- Servera den panerade torsken tillsammans med potatismoset. Garnera med färsk persilja.
Servera panerad torsk med potatismos som en fyllande och smakrik måltid. Du kan också servera den med citronklyftor, gröna ärtor eller en fräsch sallad som tillbehör. Njut av måltiden!