Här har du ett recept på Wallenbergare med kantarellsås från Cajsas kök:
Ingredienser:
- 500 g kalvfärs
- 1 äggula
- 2 msk ströbröd
- 2 dl vispgrädde
- Salt och peppar efter smak
- Smör till stekning
- 200 g färska kantareller
- 1 gul lök, finhackad
- 2 dl köttbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Till servering:
- Kokt potatis eller potatismos
- Lingonsylt
- Ärtor eller grönsallad
Instruktioner:
- Börja med att göra kantarellsåsen. Stek kantarellerna tillsammans med den hackade löken i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt köttbuljong och låt puttra i ca 5 minuter. Rör ihop vetemjölet med 2 msk vatten och häll det i såsen. Rör om och tillsätt grädden. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Förbered wallenbergarna genom att blanda kalvfärsen med äggulan och ströbrödet. Tillsätt vispgrädde och krydda med salt och peppar. Forma smeten till 4-6 biffar.
- Smält smör i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i ca 5-6 minuter på varje sida, tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Servera wallenbergarna med kokt potatis eller potatismos. Häll över den krämiga kantarellsåsen och servera med lingonsylt, ärtor eller grönsallad som tillbehör.
- Njut av denna klassiska svenska rätt från Cajsas kök!