Wallenbergare med kantarellsås från Cajsas kök

Här har du ett recept på Wallenbergare med kantarellsås från Cajsas kök:

Wallenbergare med kantarellsås från Cajsas kök

Wallenbergare med kantarellsås från Cajsas kök

Ingredienser:

  • 500 g kalvfärs
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör till stekning
  • 200 g färska kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Till servering:

  • Kokt potatis eller potatismos
  • Lingonsylt
  • Ärtor eller grönsallad

Instruktioner:

  1. Börja med att göra kantarellsåsen. Stek kantarellerna tillsammans med den hackade löken i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt köttbuljong och låt puttra i ca 5 minuter. Rör ihop vetemjölet med 2 msk vatten och häll det i såsen. Rör om och tillsätt grädden. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Förbered wallenbergarna genom att blanda kalvfärsen med äggulan och ströbrödet. Tillsätt vispgrädde och krydda med salt och peppar. Forma smeten till 4-6 biffar.
  3. Smält smör i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i ca 5-6 minuter på varje sida, tills de fått fin färg och är genomstekta.
  4. Servera wallenbergarna med kokt potatis eller potatismos. Häll över den krämiga kantarellsåsen och servera med lingonsylt, ärtor eller grönsallad som tillbehör.
  5. Njut av denna klassiska svenska rätt från Cajsas kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *