Broccoligratinerad fisk är en hälsosam och värmande maträtt som passar perfekt som lunch. För att göra denna rätt från Lunch Holken behöver du följande ingredienser:

Broccoligratinerad fisk från Lunch Holken
- 1 stort broccoli (eller två mindre broccolihuvuden)
- 2 dl riven ost (till exempel cheddar eller gruyere)
- 1 dl ströbröd eller panko
- 1 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
Gör så här för att tillaga broccoligratinerad frisk:
- Förbered broccolin genom att skära bort stammen och dela huvudet i mindre buketter.
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och blanchera broccolibuketterna i ca 2-3 minuter, tills de är mjuka men fortfarande har en krispig konsistens. Dra sedan av kastrullen från värmen och häll av vattnet.
- I en ugnssäker form eller gratängform, lägg ut de kokta broccolibuketterna.
- Strö över hälften av den rivna osten på broccolibuketterna och fördela jämnt över formen.
- Blanda ströbröd eller panko med resten av den rivna osten och bred ut överst på broccolin.
- Häll grädden över gratängen och se till att all ost och ströbröd är täckt.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, tills osten är smält och ytan är gyllenbrun och knaprig.
- Servera broccoligratinerad frisk som den är eller som ett tillbehör till en sallad eller en kött- eller fiskrätt.
Njut av din hälsosamma och smakrika broccoligratinerade frisk från Lunch Holken!